Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje za letošnje parlamentarne volitve dovolite, da se kot koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo še enkrat oglasim in predstavim naše ideje, cilje in poslanstvo.

Pobudnik gibanja Povežimo Slovenijo je Marjan Podobnik, predsednik Slovenske ljudske stranke. Ob omenjenem imamo v gibanju še štiri predsednike strank, to so uspešni gospodarski  minister in predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek, državni sekretar in predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, državni sekretar in predsednik Liste Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke Franc Kangler ter predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna. Gibanje Povežimo Slovenijo ima tudi druge ugledne kandidate in podpornike kot so mednarodni pravnik prof. dr. Ernest Petrič, predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, nosilka programa zdravstva dr. Tina Bregant, državna sekretarka Polona Rifelj, strokovnjakinja za kohezijo mag. Monika Kirbiš Rojs, uradni govorec gibanja Marko Balažic, nosilec sektorja na MZZ Andrej Šter, ugledni župani, gospodarstveniki, obrtniki, kmetje, delavci, okoljevarstveniki, športniki, glasbeniki, upokojenci, mladi in predstavniki drugih slojev in stanov slovenske družbe različnih vrednostnih in političnih opredelitev.

Gibanje in skupna lista Povežimo Slovenijo kljub drugačnim napovedim zaenkrat nima skupnega kandidata za mandatarja, imamo pa več uglednih osebnosti, ki bodo v primeru možnosti skušali v funkciji mandatarja povezati razklano slovensko politiko.

Gibanje Povežimo Slovenijo sestavljajo trije temeljni stebri : liberalno-gospodarski, ljudsko-socialni in zeleni. Pri vseh odločitvah gledamo na to, kaj je dobro za gospodarstvo in kmetijstvo, za naravo in za ljudi. Naše temeljno poslanstvo je strpno iskanje soglasja med ljudmi in strankami različnih vrednostnih opredelitev o tem, kaj je dobro za Slovenijo in kako to doseči. V gibanju Povežimo Slovenijo o teh stvareh ne le govorimo, ampak to delamo, saj smo tudi sami različni in strpno ter vztrajno iščemo najboljše skupne rešitve.

Pričakujem, da bo naša lista dosegla odličen rezultat, dvomestno število poslank in poslancev. Še posebno pa si želim, da bi zadnji teden volilne kampanje ne zaznamovali grobi medsebojni napadi, pač pa argumentirano predstavljanje stališč in čim bolj spoštljiv odnos med vsemi sogovorniki.

Naj vam ob koncu zaželim lepe, vesele in blagoslovljene velikonočne praznike in vse dobro.

                      dr. Nada Pavšer, koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo 

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
2
DR. NINA STRAH
3
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
DR. TINA BREGANT