Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah

V gibanju Povežimo Slovenijo obžalujemo, da se je v javnomnenjski raziskavi agencije Mediana pojavil anketni vprašalnik, ki izpušča gibanje Povežimo Slovenijo, ki na primerljivih raziskavah kotira dobro.


Želeli bi si, da se tovrstne napake oz. zlorabe v tako pomembnem obdobju, kot je čas uradne volilne kampanje, ko so rezultati javnomnenjskih raziskav za nekatere medije tudi kriterij, na osnovi katerega določijo stranke oz. liste , ki jih povabijo na zaključna soočenja, ne bi več dogajale. Če napake ne bi opazili sami, bi bilo lahko volivcem s strani Mediane oz. medijev, ki posredujejo te raziskave, podano napačno sporočilo o rezultatu njihove javnomnenjske raziskave.


Razvoj demokracije je odvisen od različnih dejavnikov, en od teh je, da se javnomnenjske raziskave opravljajo in objavljajo na način, da rezultati raziskav čimbolj objektivno sporočajo razmerja do posameznih strank in list.
Gibanje Povežimo Slovenijo dobro kotira na lestvicah javnega mnenja, s samozavestjo napovedujemo dvomestni rezultat na volitvah.

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
MIHA REBOLJ
2
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
3
Povežimo Slovenijo (PoS) s 7 poslanci
4
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
5
Miha Burger: Veliko se da narediti, če je volja