Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
KANDIDATKA POVEŽIMO SLOVENIJO MAG. MONIKA KIRBIŠ ROJS VOLILNA ENOTA 7 - MARIBOR, VOLILNI OKRAJ 5 - MARIBOR 1

Obljubim lahko, da bom delala na tem, kar bodo ljudje sami povedali, da rabijo, ker danes jih redko kdo sploh kaj vpraša.

Zavzemala se bom za decentralizacijo in ustanovitev pokrajin, da se denar troši tam, kjer se ustvarja, da imajo ljudje v svojem okolju službe in zato ne odhajajo s podeželja v mesta. Pa tudi za dolgotrajno oskrbo starejših, delo od doma, usklajevanje družinskega in službenega življenja ter večjo vlogo žensk v politiki.

Ključna je tudi združitev področja lokalne samouprave, regionalnega razvoja in kohezijske politike pod okriljem enega ministrstva. Postopki bi bili na ta način vodeni hitreje in z manj birokratskimi ovirami. Da se nam ne bo več dogajalo, da bo investitor obupal in šel raje na Hrvaško ali Madžarsko preden tukaj uredi papirje.

Za vse to ni treba odkrivati tople vode. Decentralizacija države se lahko začne z oblikovanjem funkcionalnih regij kot podlage za ustanovitev pokrajin v Sloveniji po vzoru Avstrije. Menim tudi, da je nujno, da se določene institucije prenesejo izven Ljubljane, da bomo manj na cestah, več s svojimi dragimi, pa še manj izpustov bomo spustili v zrak.

Podprla in zavzela se bom za izvedbo oziroma nadaljevanje projekta »Dom doma«, kjer gre za zagotavljanje integrirane oskrbe starejših od 65 let, njihovo kakovostno obravnavo ter možnost njihovega čim daljšega samostojnega bivanja v domačem okolju.

mag. Monika Kirbiš Rojs, državna sekretarka na Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in nosilka področja lokalne samouprave in skladov Evropske unije v gibanju Povežimo Slovenijo

Dosegljiva sem tudi na:

Facebook, Twitter @MonikaKirbiRojs, instagram @kirbisrojs

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
2
Zakaj nas pogled na svobodo medijev v Sloveniji tako deli?
3
Gibanje Povežimo Slovenijo podpira tudi Oto Pestner
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
Prihaja čas tistih, ki povezujejo