Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
KANDIDATKA POVEŽIMO SLOVENIJO DR. TINA BREGANT VOLILNA ENOTA 5 - CELJE, VOLILNI OKRAJ 1 - ŠENTJUR

Dr. Tina Bregant, zdravnica - pediatrinja in fiziatrinja

Kandidiram na Listi Povežimo Slovenijo. Sem na številki 19.

Kandidiram zato,

ker je dovolj razprtij v politiki,

ker je v politiki premalo posluha za preproste, delovne ljudi,

ker je zdravstvo namesto osnovne pravice postalo luksuz,

ker želim, da moji otroci živijo v zdravem okolju,

ker si mladi zaslužijo dobiti priložnost v svojem domačem kraju,

ker si dobro in odgovorno delo zasluži dobro plačilo,

ker si starejši zaslužijo živeti doma, z zdravstveno oskrbo v bližini.

Ko bom izvoljena, bom uredila zdravstvo.Vsak bolnik bo imel zdravnika v svoji bližini.

Podprla bom samooskrbo,.

Podprla bom delovne ljudi, podjetnike in kmete.

Kot zdravnica sem se naučila prisluhniti človeku. Tudi najranljivejšemu: dojenčku ali takšnemu, ki je hudo zbolel in ne zmore več samostojne hoje ali dihanja. Od bolnikov sem se naučila, kaj zares šteje v življenju.

DA – OTROKOM

DA – STAREJŠIM

DA – NAJRANLJIVEJŠIM

Ni mi vseeno, v kakšnem svetu bomo živeli jutri. V politiki se pozablja na delovnega, preprostega človeka. Ta za svoje delo želi pošteno plačilo. Za davke, ki jih plačuje, pa želi dostopno zdravstvo, ne da bi plačeval iz svojega žepa. Zdravstvo je namesto osnovne človekove pravice postalo luksuz. Tega ne želim! Mladi se selijo drugam, v tujino. Upokojenci namesto pošteno prigaranih penzij dobivajo skorajda miloščino.

DA – DELOVNEMU ČLOVEKU

DA – ŽIVLJENJU NA PODEŽELJU

DA – DOSTOJNEMU STARANJU

S svojimi izkušnjami, znanjem in občutkom za sočloveka bom pripomogla k ohranitvi javnega zdravstva. Skupaj bomo naredili zdravstveni sistem, ki bo narejen za človeka. Človek bo v središču.

DA  - JAVNEMU ZDRAVSTVU

DA – BOLNIKOM

DA – ZDRAVSTVENEMU OSEBJU

Vem, da kdor se ukvarja z otroki, se ukvarja z našo prihodnostjo. Vem pa tudi, da se vsi staramo in da bo takrat izjemno pomembno, kakšne vezi smo spletli z otroki, vnuki in znotraj skupnosti. Verjamem v medgeneracijsko sodelovanje in svet, kjer se podpiramo in si pomagamo.

DA – MEDGENERACIJSKEMU SODELOVANJU

DA – SODELOVANJU IN DIALOGU

DA - POVEZOVANJU

Zato kandidiram za poslanko v Državni zbor na Listi Povežimo Slovenijo.  Pošteno in odgovorno bom zastopala interese in pravice svojih volilcev.

DA – VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE

DA – PODJETNIKOM IN KMETOM

DA – INTELEKTUALCEM IN UMETNIKOM

Kratek življenjepis

Kot zdravnica sem po diplomi leta 2002 na Medicinski fakulteti v Ljubljani opravljala delo mlade raziskovalke in specializantke pediatrije na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Leta 2013 sem  doktorirala  s področja nevroloških ved. Kasneje sem opravila  dodatno specializacijo s področja fizikalne in rehabilitacijske medicine. Redno sodelujem s kolegi v tujini, kjer sem nekaj časa tudi delala. Trenutno sem zaposlena v zavodu CIRIUS Kamnik kot specialistka pediatrije in specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine. Delam z najranljivejšo populacijo - otroki in mladostniki s posebnimi potrebami. Naučili so me, kaj je v življenju zares pomembno. To, da te ima nekdo rad in imaš ti njega rad; da ni uspeha brez truda; da nam humor in veselje razsvetlita težke dni. Da je življenje vredno življenja, tudi če je težko in naporno.

Kot predavateljica in mentorica sodelujem v več programih s področja pediatrije, kognitivne znanosti, specialne in rehabilitacijske pedagogike ter logopedije in surdopedagogike. Sem tudi poslanka v Zdravniški zbornici; sodelujem v Strateškem svetu za digitalizacijo RS. Dragocene izkušnje sem pridobila kot članica Odbora za kakovost in varnost pri Zdravniški zbornici Slovenije. V času epidemije Covid sem delala kot državna sekretarka in nato vodja kabineta na Ministrstvu za zdravje. Sodelujem v domačih in mednarodnih raziskovalnih skupinah ter izsledke raziskav predstavljam strokovni in laični javnosti.  Aktivno  sodelujem pri oblikovanju državnih programov, ki spodbujajo otroke v razvoju ter sodelujem tudi kot recezentka strokovne literature. Verjamem v opolnomočenje ljudi. Kajti več ko vemo in znamo, bolj utemeljene rešitve sprejemamo. Verjamem, da je znanje moč. Vem pa tudi, da vse znanje tega sveta ne pomaga, če nimamo srca na pravem mestu. S srčnostjo in  empatijo, opremljeni z znanjem, lahko skupaj dosežemo več.  Za boljši jutri vseh nas!

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
2
Zakaj nas pogled na svobodo medijev v Sloveniji tako deli?
3
Gibanje Povežimo Slovenijo podpira tudi Oto Pestner
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
Prihaja čas tistih, ki povezujejo