Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
#POVEZANE za uravnoteženo zastopanost na položajih odločanja, tudi najvišjih

Na predvečer Dneva žena so se v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani zbrale dame, ki si prizadevajo za uravnoteženo zastopanost žensk in moških na položajih odločanja. Na listi gibanja Povežimo Slovenijo so kandidatke, ki so odlične v prizadevanjih za boljšo Slovenijo. Na sinočnjem dogodku delile svoje poglede na udejstvovanje v politiki ter boj za enakopravnost.


Na dogodku so nastopile: dr. Nada Pavšer, koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo, dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, mag. Monika Kirbiš Rojs, državna sekretarka na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Urška Žolnir Jugovar, podpredsednica Judo zveze Slovenije, zdravnica dr. Tina Bregant in Monika Gregorčič, poslanka Konkretno. 


Tako je dr. Simona Kustec izpostavila: »Delo za politiko pomeni delo za ljudi in pomeni služiti ljudem. Moja politična zgodba predstavlja prehod iz udobnega fotelja akademskega sveta v prakso in tako sedaj skozi sporočila iz teorije poskušam spreminjati vsakdan.« Monika Kirbiš Rojs pa je poudarila pomen žensk v politiki, saj so ženske tiste, ki gledajo na družbene cilje. »V politiki ni ne viteštva in ne romantike; če bi bilo v tem prostoru prisotnih več žensk, bi bilo v prvi vrsti več reda,« je zaključila državna sekretarka. 
Podpredsednica Judo zveze Slovenije Urška Žolnir Jugovar pa je tudi svojo odločitev za vstop v bolj dejavno politiko povzela z besedami: »Zakaj bi bila samo kavč trener? Nekaj želim tudi sama doprinesti v ta krog povezovanja za dobrobit Slovenije.« Povezavo politike in drugih sfer pa je izpostavila tudi Monika Gregorčič in svojo pot orisala: »V politični prostor sem stopila po dvajsetih letih podjetniške kariere. Menim, da za premik naprej v politiki manjka prav podjetniški pogum.«
"Ženske imamo višjo raven oksitocina, ki vpliva na empatijo, sočutje, povezovanje ...,« pa je opozorila zdravnica dr. Tina Bregant in dejala, da z osredotočanja na posameznega bolnika želi sedaj delovati na več njih in sistemsko spremeniti stvari v zdravstvu.  
V gibanju Povežimo Slovenija vsem ženskam čestitamo ob današnjem 8. marcu, dnevu žena.
 
Posnetek celotnega dogodka si lahko ogledate tukaj. 

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
2
DR. NINA STRAH
3
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
DR. TINA BREGANT