Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Odlično, optimistično vzdušje na srečanju Povežimo Slovenijo v Mariboru Gibanje Povežimo Slovenijo, ki združuje in povezuje, je minulo sredo, 23. februarja 2022, gostovalo v Mariboru. Predstavniki gibanja so predstavili nekaj ključnih rešitev za razvoj mest in podeželja ter krepitev njunega sodelovanja.

Slovenska ljudska stranka, Stranka Konkretno, Lista Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka, Zeleni Slovenije in Nova socialdemokracija so se podpisom pogodbe zavezali, da bodo gradili dinamično in povezano družbo, ki nikogar ne bo pustila samega.

»Združili smo se ljudje ljudsko-socialnega, liberalno-gospodarskega in zelenega centra. Ljudje, ki smo prepričani, da zmoremo preko povezovanja ustvarjati nove priložnosti; ljudje, ki imamo pred očmi odgovoren razvoj Slovenije,« je uvodoma dejal uradni govorec Povežimo Slovenijo Marko Balažic ter nadaljeval, da je v Sloveniji nujno potrebno premostiti razlike in delati korake naprej, z namenom, da bo vsej Sloveniji bolje.

Srečanje je potekalo v prostorih samostojne visokošolske izobraževalne ustanove Alma Mater Europaea, ki je akreditirana po predpisih in merilih institucij Republike Slovenije ter specializirana na ponudbo karierno orientiranega izobraževanja v deficitarnih poklicih. Dobrodošlico je virtualno izrekel tudi predsednik Alma Mater Europaee prof. dr. Ludvik Toplak, ki je izrazil veliko zadovoljstvo nad idejo političnega povezovanja. »Politično povezovanje je nujno potrebno. Alma Mater Europaea že desetletje deluje na področju intelektualnega akademskega povezovanja akademskih institucij doma in v tujini. Ocenjujem, da to, kar počne gibanje Povežimo Slovenijo s svojo sporočilnostjo na političnem področju, delamo mi na akademskem področju; združujemo moči. Potrebno je povezati gospodarstvo, kulturo in znanost za dobrobit Slovenk in Slovencev,« je prepričan dr. Toplak.

»Politični prostor na sredini je naš. Mi mislimo drugače od tistih, ki delijo, mi povezujemo in združujemo. Osredotočamo se na potrebe državljank in državljanov Republike Slovenije, saj so prav oni tisti, ki nas s svojimi potrebami usmerjajo,« je bil jasen predsednik Liste Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka in državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler, ki je bil ob dr. Toplaku gostitelj srečanja v Mariboru.

Vizija gibanja Povežimo Slovenijo je, da Slovenija zdravega razuma zagotavlja, da je ustvarjalno delo cenjeno, da ne obremenjuje okolja in poskrbi za tiste, ki se znajdejo v težavah. »Želimo povezati bolestno razdeljen slovenski politični prostor, ki je v krču in ruši razvojne potenciale. Vse razvojno naravnane sile v Sloveniji morajo stopiti skupaj, se zazreti v prihodnost in ustvariti pogoje, da bodo vse kreativne možnosti slovenskega naroda v javnem in gospodarskem sektorju dale od sebe največ, kar lahko dajo. Tudi v Mariboru je potreben razvojni preboj, je izpostavil predsednik stranke Konkretno in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter dodal, da je prihodnost Slovenije možno kreirati le s povezovanjem na eni in drugi strani ter se skupaj zazreti v prihodnost. 

Predsednik Zelenih Slovenije in državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Andrej Čuš pa je izpostavil, da je ključna zelena nota razvoja in prihodnosti. »Izjemno pomembno je v kakšnem okolju bomo živeli. Čista pitna voda, tla, zrak ... Za to se mi borimo. To ni ne levo in ne desno. To je od vsakogar. In takšno je naše gibanje.

»Močna politična sredina zmanjšuje prevelik vpliv skrajnega razmišljanja, je nekoč dejal Ivan Oman. Mi povezujemo desne in leve, konservativne in liberalne, partizane in domobrance, cepljene in necepljene. Nihče naj ne ostane sam. Bog živi Slovenijo,” pa je dejal predsednik SLS Marjan Podobnik.

Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca je pred zanimivo razpravo številnih udeležencev predstavil trdno odločenost, da se bo lista Povežimo Slovenijo pogovarjala z vsemi, ki so pripravljeni delovati v dobro Slovenije, Slovenk in Slovencev ter vseh slovenskih državljanov.

Koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo dr. Nada Pavšer je izpostavila, da je podpora gibanju Povežimo Slovenijo najboljše jamstvo za trajnostni razvoj Slovenije, pa tudi za zdrave odnose v družbi.

Predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna je dodal misel, da moramo razvijati Slovenijo v smeri gospodarsko uspešne države in socialno pravične družbe, kar so tudi prizadevanja Borisa Pahorja in drugih vidnih krščanskih socialcev, katerih ideje so tudi vodilo Novih socialdemokratov.  

Na srečanju, ki se ga je udeležilo blizu 100 ljudi, so se predstavili tudi nekateri kandidati in kandidatke iz mariborske volilne enote: Franc Kangler, mag. Monika Kirbiš Rojs, Modest Motaln, Breda Čepe, Franc Slavinec, Helena Kujundžić Lukaček in Damir Orehovec.

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
MIHA REBOLJ
2
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
3
Povežimo Slovenijo (PoS) s 7 poslanci
4
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
5
Miha Burger: Veliko se da narediti, če je volja