Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Gibanje Povežimo Slovenijo: Povezovanje različnosti in najboljšega, kar premoremo

Na današnjem srečanju gibanja Povežimo Slovenijo (PoS) v Podčetrtku, ki ga je gostil domačin Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, predsednik stranke Konkretno in kandidat za poslanca Državnega zbora RS v domačem okraju, ki vključuje Podčetrtek in sosednje občine, in na katerem so sodelovali predstavniki vseh strank gibanja: stranka Konkretno, Slovenska ljudska stranka, Nova ljudska stranka, Zeleni Slovenije in Novi socialdemokrati, je bil po besedah gostitelja Zdravka Počivalška izpostavljen pomen skladnega razvoja Slovenije; da je treba pogoje življenja povsod po Sloveniji narediti enakovredne - takšne, da bodo mladi tukaj živeli, in če bo delovalo gospodarstvo, bodo delovali tudi javni sistemi – šolstvo, zdravstvo itd.
 
Uradni govorec PoS Marko Balažič je na srečanju dejal, da ga veseli, da smo v družbi ljudi, ki mislijo pozitivno in si želijo konkretnih dejanj. Poudaril je, da za isto mizo gibanja Povežimo Slovenijo sedi pet strank, ki vse teme in izzive Slovenije predebatira in išče konsenz skozi tri različne vidike:
-       Kaj je dobro za človeka?
-       Kaj je dobro za gospodarstvo, ki vključuje tudi kmetijstvo?
-       Kaj je dobro za naravo?
 
Predsedniki in predstavniki strank Gibanja Povežimo Slovenijo: predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, predsednik NLS Franc Kangler in predstavnik Nove Socialdemokracije ob odsotnosti predsednika Andreja Magajne, predsednik Konkretno Zdravko Počivalšek, koordinatorka gibanja PoS dr. Nada Pavšer, državna sekretarka v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, strokovnjakinja za EU sredstva in kandidatka za poslanko liste Povežimo Slovenijo mag. Monika Kirbiš Rojs ter nosilka zdravstva v gibanju Povežimo Slovenijo in kandidatka za poslanko PoS dr. Tina Bregant so izrazili prepričanje, da je treba spodbujati rešitve, da bodo mladi radi ostajali oziroma se vračali na slovensko podeželje, da mora slovensko gospodarstvo delovati v polni zmogljivosti tudi zato, da bodo lahko učinkovito delovali tudi vsi temeljni sistemi javnega sektorja: zdravstvo, šolstvo, kulturo, upravni sektor… Predsednik SKZ pri SLS Marko Cigler pa je predstavil obrise prihodnje kmetijske politike.
 
Na srečanju PoS v Podčetrku so bili poleg domačega župana Petra Misje in celjskega župana Bojana Šrota prisotni številni drugi župani in gospodarstveniki, skupaj okoli 70 udeležencev srečanja, ki je potekalo v zelo povezovalnem in izjemno pozitivnem vzdušju.
 
 

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
2
Zakaj nas pogled na svobodo medijev v Sloveniji tako deli?
3
Gibanje Povežimo Slovenijo podpira tudi Oto Pestner
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
Prihaja čas tistih, ki povezujejo