Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Ogreli smo domove družin in hkrati tudi naša srca V gibanju povežimo Slovenijo so se v minulem decembru zavestno odrekli izdelavi novoletnih voščilnic in nakupu daril za obdarovanje v prid dobremu delu za tri družine v stiski in jim tako omogočili, da bodo lahko zimske dni preživele ob topli peči.

Na predvečer praznika svetih treh kraljev so predstavniki gibanja Povežimo Slovenijo družine, ki prihajajo iz Tuhinjske doline, Moravške in Lenartške občine tudi obiskali in jim kurjavo dostavili.


							 
"Ob osnovnem cilju povezovanja, ki mu sledimo v gibanju Povežimo Slovenijo se nam zdi izjemnega pomena tudi sočutje in pomoč do ljudi, ki so v stiski. Tako smo danes, na predvečer svetih teh kraljev, obiskali tri družine v socialni stiski po izboru Anite Ogulin, ki vodi Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje, in jim dostavili drva za kurjavo, da bodo hladne zimske dni preživeli ob topli peči," je zadovoljna koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo dr. Nada Pavšer.

Družine je obiskala tudi nosilka področja zdravstva v gibanju Povežimo Slovenijo doc. dr. Tina Bregant: "Vremenoslovci za danes napovedujejo sneg, to pomeni da bo hladna zimska noč. Družine, ki smo jih obiskali bodo na toplem in to me navdaja s prijetnim občutkom. Življenje je nepredvidljivo in veliko je takšnih ljudi, ki se znajdejo v neizbežni situaciji in potrebujejo pomoč drugih. Pomembno je, da stopimo skupaj in pomoči potrebnim ponudimo roko."
 
Široki nasmeški na obrazu in iskrene besede zahvale s strani družin so bile dokaz, da je bilo opravljeno res veliko in dobro delo, s pomočjo katerega se bodo družine lažje spopadale s težavami. "Domovi družin bodo topli, nam pa je toplo pri srcu," še zaključi dr. Pavšerjeva.
  

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
2
Zakaj nas pogled na svobodo medijev v Sloveniji tako deli?
3
Gibanje Povežimo Slovenijo podpira tudi Oto Pestner
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
Prihaja čas tistih, ki povezujejo