Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Župan Franc Čebulj odločno o reševanju socialne problematike

Franc Čebulj, župan občine Cerklje na Gorenjskem in eden od kandidatov za poslanca na listi Povežimo Slovenijoje imel na četrtkovem srečanju vodstev in podpornikov strank, ki se v okviru gibanja Povežimo Slovenijo dogovarjajo za skupen nastop na parlamentarnih volitvah, enega najodmevnejših nastopov.
 
Na srečanju vodstev in podpornikov strank - SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS Novi socialdemokrati - je Čebulj izpostavil pomen oblikovanja kratkega in jasnega skupnega programa, nato pa spregovoril o nujnosti drugačnega pristopa države pri reševanju problemov najnižjih pokojnin in nesorazmerij pri plačah, kjer nekatera najnižje plačana delovna mesta preprosto ne omogočajo dostojnega življenja. »Pri reševanju vprašanja najnižjih pokojnin je treba zakonodajospremeni tako, da bo pokojninski sistem omogočal, da bodo tudi najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo upokojencem zagotavljale dostojno življenje. Pri urejanju plačnih nesorazmerij, kjer se parcialno dvigujejo enkrat ene, enkrat druge plače pa je nujno vzpostavitev sistema, ki bo zagotavljal ustrezna medsebojna razmerja na način, da bodo tudi plače za trenutno najslabše plačana delovna mesta kot so kuharski pomočniki, hišniki, pomožno osebje v zdravstveni negi, najnižje plačano administrativno osebje in drugi imeli zagotovljeno višino, ki omogoča dostojno življenje,« je predlagal Čebulj.  
 
Zbrani so razmišljanje Franca Čebulja podprli. Srečanje se je zaključilo z dogovorom o skupni pripravi rešitev, skladno z drugimi predlogi, ki jih bodo obravnavali na prihodnjem srečanju.    
 

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
2
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
3
Skupna lista Povežimo Slovenijo bo gotovo ena najmočnejših list na parlamentarnih volitvah
4
Dr. Nada Pavšer: Skozi življenje je bila moja glavna zaveznica narava z okoljem in Ekošola kot način življenja.
5
Prihaja čas tistih, ki povezujejo