Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Skupna lista Povežimo Slovenijo bo gotovo ena najmočnejših list na parlamentarnih volitvah Po srečanju v Beltincih, se je sinoči, 9. decembra 2021, v Škofji Loki odvilo že drugo srečanje predsednikov in predstavnikov strank, ki se dogovarjajo za skupno listo za nastop na parlamentarnih volitvah.

Po uvodni pesmi Povežimo Slovenijo Ota Pestnerja, ki je tudi eden od kandidatov skupne liste, so zbrane nagovorili koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo dr. Nada Pavšer, predsednik stranke Konkretno in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik stranke Zeleni Slovenije in državni sekretar Andrej Čuš, poslanka stranke Konkretno Mateja Udovč, nosilka programa za zdravstvo dr. Tina Bregant in drugi. Predstavili so pomen sodelovanja in povezovanja ter izrazili prepričanje, da bo skupna lista, na kateri bodo nastopili številni ugledni župani, sedanji in bivši poslanci, zdravniki, podjetniki, kmetje, okoljevarstveniki in drugi, gotovo ena najmočnejših list.

V zanimivi razpravi je okoli 40 vidnih predstavnikov sodelujočih strank pretežno z Gorenjske izražalo optimizem in visoka pričakovanja od nastajajoče skupne liste. Med programskimi vprašanji so posebej izpostavili nesprejemljivost, da upokojenec s polno pokojninsko dobo dobiva pokojnino, ki mu ne omogoča dostojnega preživetja, nujnost vzpostavitve učinkovite državne uprave, zagotavljanja boljših pogojev za kmetijstvo in nujnost popolne debirokratizacije na vseh področjih, kjer bi se lahko zgledovali tudi po sosednji Avstriji.

Ob robu dogodka so se srečali tudi podmladki vseh sodelujočih strank in se zavzeli za čim večji delež mladih na skupni kandidatni listi s ciljem, da bo problematika mladih v državnem zboru in v vladi dovolj izpostavljena, saj odločitve, ki ji sprejemamo danes, še posebno vplivajo na današnje in prihodnje mlade.

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
2
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
3
Otu Pestnerju nagrada in priznanje občine Celje
4
Odlično, optimistično vzdušje na srečanju Povežimo Slovenijo v Mariboru
5
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah