Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Dr. Ernest Petrič v oddaji Odkrito: Slovenija je tragično razdvojena, razklana V informativni pogovorni oddaji Odkrito je včeraj, 30. novembra, gostoval dr. Ernest Petrič, višji svetovalec za ustavno pravna in mednarodna vprašanja Predsednika Republike Slovenije in eden najuglednejših nosilcev gibanja Povežimo Slovenijo.

Dr. Petrič je redni profesor mednarodnega prava in mednarodnih odnosov, bivši član republiške vlade S. R. Slovenije, bivši veleposlanik v Indiji, ZDA in Avstriji ter stalni ambasador pri OZN. Deloval je kot sodnik in predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije ter tudi kot predsednik Komisije za mednarodno pravo in bil član Posvetovalnega odbora za nominacijo sodnikov Stalnega mednarodnega kazenskega sodišča v Haagu. V pogovoru v oddaji Odkrito je predstavil svoja politična in družbena stališča. 


»Slovenija je tragično razdvojena, razklana. Nikoli si nisem mislil, da bo lahko tako razklana tudi, ko bo soočena z neko resno situacijo, kakršna je epidemija covida-19, in s posledicami, ki nas še čakajo ter s katerimi se bomo soočali pod težkimi pritiski: socialnimi, gospodarskimi in tako naprej. V taki situaciji nek zrel narod stopi skupaj,« izpostavlja Petrič in dodaja, da je v teh časih blagostanja na največji preizkušnji človeška solidarnost.


Prepričan je, da je izključevanje v demokraciji neprimerno: »Ni nam treba z vsemi sodelovati, se je pa potrebno med seboj pogovarjati. Smo del skupne družine. Slovenija je naša skupna domovina, v njej si vsi delimo skupno usodo. Pa naj si bomo še tako različni, se moramo pogovarjati, se soočati in iskati skupne rešitve. Vedno je tako, da so eni na oblasti, drugi v opoziciji, ampak odgovornost je vedno na vseh,« je prepričan dr. Ernest Petrič.


»Rad bi dočakal čas, ko bo naša demokracija pokazala medsebojno spoštovanje, občutek povezanosti, nizala spoštljivo borbo idej in iskala skupne nove poti,« še zaključi.
 
Celoten pogovor je objavljen na povezavi.

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
2
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
3
Skupna lista Povežimo Slovenijo bo gotovo ena najmočnejših list na parlamentarnih volitvah
4
Dr. Nada Pavšer: Skozi življenje je bila moja glavna zaveznica narava z okoljem in Ekošola kot način življenja.
5
Prihaja čas tistih, ki povezujejo