Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Povežimo Slovenijo: Za spremembe v sistemskih konceptih in načinu razmišljanja Prizadevanja za spremembe v sistemskih konceptih in načinu razmišljanja so nujno potrebna za celovit sonaraven razvoj Slovenije.

»Prihaja do sprememb z uvedbo dejavnosti zelenega dogovora na mnogoterih področjih od krožnega gospodarstva do socialnega in okoljskega vidika na vseh področjih. Tudi zato je nujno programsko povezovanje strank od desne do leve sredine,« je prepričana koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo dr. Nada Pavšer in nadaljuje, da se znotraj gibanja oblikujejo trije stebri, ki se med seboj povezujejo. »Ljudski, liberalno – gospodarski in zeleni. Osnova vsem trem stebrom so občečloveške vrednote na temelju katerih je zgrajena tudi EU. V stranki Zeleni Slovenije smo nosilci zelenega stebra, vrednostno pa bolj levo sredinske usmeritve, ki ji tudi sama pripadam. Mi bomo še posebej izpostavljali okoljske vrednote, vrednote preživetja človeka na tem planetu. Zato je nujno povezovanje vseh, ki jim je mar za uresničevanje okoljskih ciljev. Sem sodijo tudi nevladne organizacije, različne okoljske in nekatere novo nastale stranke. Gre za naše državljanke in državljane, kjer se moramo zeleni povezati, da bomo zmagovito oblikovali naslednjo vlado,« pojasnuje Pavšerjeva in izraža zadovoljstvo, da je gibanje Povežimo Slovenijo vse močneje prisotno na terenu.
 
Skupno preprečevanje podnebnih katastrof, ki grozijo
Za preprečevanja hudih posledic podnebnih sprememb za Slovenijo, kot so poletne suše, požari in poplave je potrebno oblikovati skupne rešitve. »Skupaj moramo ozaveščati prebivalke in prebivalce Slovenije za manjše trošenje, manjšo porabo električne energije, tako v industriji kot v gospodinjstvih. Skupaj moramo poskrbeti za razogljičenja države, energetsko samooskrbo brez porabe fosilnih goriv, ohranjanje rodovitne zemlje  in zagotavljanje pitne vode za vsakogar v še vedno vodno bogati državi, poskrbeti moramo tudi za ekološko pridelavo in predelavo hrane, za prehransko samooskrbo pa tudi za zmanjševanje uporabe avtomobilov, kurišč, za čistejši zrak, itd.« tako o zelenih vsebinah z EU vrednotami, za katere si prizadevajo v gibanju Povežimo Slovenijo, govori dr. Nada Pavšer in dodaja, da so te vrednote skupne vsem dobronamernim ljudem.
 
»Vse ponovno vabim, da se pridružijo gibanju Povežimo Slovenijo, da bomo oblikovali to zmagovito kombinacijo Povežimo Slovenijo. Slovenija jo potrebuje za zeleno prihodnost trajnostnega razvoja in za vse nas ter naše zanamce,« še zaključi.   
 

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
2
DR. NINA STRAH
3
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
DR. TINA BREGANT