Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
General Maister je zgled, kako se je treba boriti za svoj narod Današnji državni praznik - dan Rudolfa Maistra, je posvečen človeku, ki je premogel dovolj modrosti, odločnosti in poguma, da je v prelomnem času leta 1918 z odločno akcijo razorožil nemško varnostno stražo - zeleno gardo in prevzel oblast v Mariboru

General Rudolf Maister predstavlja vzor državniško razmišljujočega človeka, ki je pripravljen nase prevzeti več odgovornosti, kot mu jo sicer nalaga položaj, s ciljem, da izkoristi nepovratno ugoden čas za akcijo. Žal pa pogosto nismo imeli ljudi, ki bi bili sposobni z Maistrovo odločnostjo braniti slovensko ozemlje in morje ter druge slovenske interese.   

V številnih izzivih, ki nam jih prinašajo sedanji in prihodnji časi, nam je lahko general Maister odličen zgled pri tem, kako se je treba odzvati, ko gre za interese naroda, države in domovine. Koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo dr. Nada Pavšer se je kot članica UO Društva General Maister Ljubljana odzvala na povabilo predsednika države Boruta Pahorja na današnjo državno proslavo ob dnevu Rudolfa Maistra, ki je potekala v predsedniški palači. »Predsednik RS v svojem nagovoru izpostavil, da je Rudolf Maister kot intelektualec in vojak razumel, da se je potrebno združevati in povezovati. Današnji čas in trenutno stanje daje na preizkušnjo našo socialno in družbeno povezanost. General Maister je v prejšnjem stoletju dosegel ozemeljsko povezanost naše domovine. Vprašati pa se moramo, če bo nam uspelo v teh časih ohraniti in celo okrepiti našo človeško povezanost naše družbe in države. Če nam bo v tej razdvojenosti in nezaupanju, uspelo nekako znova strniti vrste v boju proti virusu in ga skupaj premagati, bomo kot skupnost vrnili vero v našo moč,« je dejala dr. Pavšerjeva in dodala še, da je zelo pomembno, kako bomo izšli iz te krize, pri čemer se je potrebno pogovarjati, se poslušati ter kolikor je le mogoče iskreno sodelovati.

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
2
DR. NINA STRAH
3
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
DR. TINA BREGANT