Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Gibanje Povežimo Slovenijo podpira združljivost županske in poslanske funkcije Državni svet RS podpira združljivost županske in poslanske funkcije, s čimer se strinjamo tudi v gibanju Povežimo Slovenijo (PoS).

Možnost istočasnega opravljanja županske in poslanske funkcije je praksa v skoraj vseh evropskih državah. Žalostijo nas izjave večine poslanskih skupin, ki pravijo, da predloga Državnega zbora RS ne bodo podprli, čeprav je dokazano, da se je z izključitvijo županov iz poslanskih klopi poslabšala kakovost parlamentarne komunikacije in povečala centralizacija Slovenije.
 
Če so poslanci lahko profesorji, zdravniki ter drugi profili poklicev, smo v gibanju Povežimo Slovenijo prepričani, da so lahko tudi župani. Menimo, da lahko temu vzorcu, da župani opravljajo poslansko funkcijo, ki je prav tako uveljavljen na primer v sosednji Avstriji, sledimo in se iz tega učimo. Mimogrede, takšna rešitev za državni in občinski proračun na stroškovnem področju predstavlja manjšo in ne večjo obremenitev. Vsi ostali pozitivni učinki pa daleč presegajo negativne, kar je tudi razlog, da imajo to prakso vpeljano praktično vse najuspešnejše evropske države.
 
dr. Nada Pavšer, koordinatorica gibanja Povežimo Slovenijo

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
2
DR. NINA STRAH
3
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
DR. TINA BREGANT