Zdaj se predvaja
povezimoslovenijo
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
PESTNER: Uspeh je produkt enotnosti in povezovanja Oto Pestner je s svojim žametnim glasom omrežil srca poslušalk in poslušalcev in se kot vrhunski in edinstveni vokalist zapisal med legende slovenske zabavne glasbe.

Od nekdaj je predan domovini in slovenski pesmi. Njegovo ljubezen do glasbe in domovine je čutiti v sleherni pesmi, ki jo je ustvaril. »Ljubim te Slovenija zelena, moje si zavetje moj si dom od gora čez polja tja do morja, lepa si, moja si, kjer gozdovi skrivajo obzorja, res najlepša si Slovenija,« prepeva Pestner in gotovo ni človeka, ki skladbe ne bi poznal in mu ob njej ne bi zaigralo srce.
 
»Rad imam to našo zeleno deželo. Moje skladbe so vedno imele močno sporočilno vrednost in tudi ta med najbolj svežimi, z naslovom Povežimo Slovenijo, veliko sporoča. Vsak človek je zase individum, sam v svoji različnosti in hkrati košček mozaika naše celote in le kot celota smo lahko močni in gradimo ideje za danes in za jutri. Kljub različnosti imamo iste sanje, iste cilje. Zdaj ni časa za zamere, pač pa za odločen korak v povezovanju. Povežimo Slovenijo od tukaj pa do tam in pazimo nanjo, saj je samo ena,« je prepričan mednarodno uveljavljen glasbenik, ki je pred kratkim za življenjsko glasbeno ustvarjanje in doprinos k prepoznavnosti Celja prejel tudi županovo priznanje in se vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje.
 
V polstoletni glasbeni karieri se je Pestner uveljavil kot vsestranski glasbeni ustvarjalec in pustil neizbrisen pečat: »Kot skladatelj, aranžer, producent in izvajalec sem sodeloval pri več kot 5000 skladbah. Vsaka pesem je produkt večih ljudi, predstavlja sodelovanje posameznikov, ki imajo znanje in sposobnosti vsak na svojem področju, vendar šele takrat, ko stopijo skupaj nastane nek dober produkt in le v enotnosti je zagotovljen uspeh. Temu pa ni tako samo v glasbi, pač pa tudi na ostalih področjih življenja in ravno povezovanju in enotnosti na vsakem koraku bi morali Slovenci in Slovenke posvetiti več pozornosti,« Pestner opisuje ključ do uspeha.
 
Oto Pestner letos praznuje 50. obletnico njegovega glasbenega delovanja in prve zmage na Slovenski popevki s skladbo. Kot kandidat za poslanca na skupni listi gibanja Povežimo Slovenijo bo v parlamentu zastopal slovenske glasbenike in slovensko glasbo.

Prisluhnite skladbi:POVEŽIMO SLOVENIJO

Slike članka
Zadnje objave
Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje
V izogib napakam pri javnomnenjskih raziskavah
IVAN BRODNJAK
SERGEJA PUPPIS FREEBAIRN
ANDREJ ČUŠ
Najbolj obiskano
1
Dr. Ernest Petrič: Slovenija je tragično razdvojena, razklana.
2
DR. NINA STRAH
3
Doc. dr. Tina Bregant o gibanju Povežimo Slovenijo
4
V ŽIVO: Predstavitev kandidatov gibanja POVEŽIMO SLOVENIJO
5
DR. TINA BREGANT